Recunosc: sint unul din "discutabilii" care au plecat de la Vintu


Azi, Sorin Ovidiu Vintu a dat declaratii de presa. A opinat, ‘timatilor, ca cei care au plecat de la “Academia Catavencu” au “un nivel discutabil”. Si a adaugat ca se simte usurat, totusi, ca “discutabilii” au parasit revista.

Nu pot decit sa-i dau dreptate lui SOV: da, sintem “discutabili”; da, e o usurare (inclusiv pentru noi) ca am plecat de la “Catavencul” lui.

Asa ca, ‘timate fost patron, sa facem putina istorie recenta, deci sa dezgropam din cimitirul arheologic al trustului niscaiva vestigii. In toamna lui 2006, in vila matale de pe strada Paris, unde ne-ai invitat (pe toti cei din redactie) sa ne juri ca nu vei interveni in continutul editorial al revistei, te-am intrebat: “Cum vei reactiona cind vom scrie despre eventualele tale afaceri, altele decit presa?”. Mi-ai raspuns, ‘timate ex-patron, inconfundabil: “Eu nu am afaceri in Romania!”. In insolenta mea inconstienta, am insistat: “Dar poate o sa ai, deci problema ramine”. De data asta, ‘timate odata-patron, te-ai ratoit la mine: “Eu nu am afaceri in Romania!”. ‘Timate fost patron, recunosc: eram “discutabil” inca de pe atunci. Si nu te-am crezut. Iar tu ai vazut asta. Asa cum ai vazut in “Academia Catavencu” texte de investigatii despre Liviu Luca (il stii, baiatul ala cu alura de Hoffa de Ploiesti cu care nu ai nici o legatura, pentru ca nu ai afaceri in Romania), despre avocatul matale Mircea Andrei, senator PD-L acum (pe care sigur nici nu-l cunosti), despre un ministru al Agriculturii cu care o firma din Romania (deci nu a ta, am retinut – doar mi-ai spus de doua ori! – ca nu ai afaceri in tarisoara noastra) negocia niste contracte de milioane de euro sau, sa zicem, despre un mare constructor cu dosar la DNA care a sponsorizat Realitatea TV cu niste sute de mii de euro (bine, pe constructorul asta din urma s-ar putea sa-l cunosti, chit ca face afaceri in Romania – nu ca matale, ‘timate ex! – , macar pentru aia ca omul a dat bani la Realitatea TV).

‘Timate, ma predau: da, sint “discutabil”. Confirm: am “un nivel discutabil” de umor si detasare, daca nu am inteles ca trebuie sa execut zimbind comenzile. Dar, ‘timate, nu fi trist, doar ai toate motivele sa fii usurat, cum ziceai: a ramas acolo, la “Catavencul” matale, un sef complet nediscutabil (daca nu chiar indiscutabil), care – pentru cele 15.000 de euro incasate lunar (din bugetul pe care-l trageam noi in jos) – va scoate din revista cu cel putin 15% mai multe texte decit pina acum.

24 comments on “Recunosc: sint unul din "discutabilii" care au plecat de la Vintu
 1. Este usor sa faci pe deontologul la sfarsit. O atitudine corecta era de faceati acest lucru nu cand vi se reducea salariile ci atunci cand incasati sume frumoase de la acelasi @timat@.

 2. Ma-ntrbam cand se va sparge buboiul ala de la AC! Din pacate ati plecat un pic mai tarziu decat trebuia. Sper din tot sufletul sa reinviati spiritul catavencilor pt. ca imbuibatii aia de buscu, istodor impreuna cu fostul guvernator al Deltei Dunarii(nici nu vreau sa-i pomenesc numele) au devenit atat de soiosi incat pur si simplu ti se face greata. Candva, de mult, frecventam redactia des intalnindu-ma cu cel care difuza ziarul. Eram invidios pe atmosfera care domnea acolo.Ma-ntorceam la locul meu de munca(rev.22 si GDS) si gaseam cu totul altceva:morgi de intelectuali, fumuri in cap cat cuprinde, atmosfera ostila fata de tot ce nu le convenea, samd)
  Stiu ca e greu dar nu imposibil.Aveti in mine, un modest cititor, un umil sustinator!Mult succes!

 3. omule,nu stiu cine esti caci nu ti-am citit scrierile in academie…bad newspaper i might say…dar imi place textusorul asta.felicitarile mele.cheers

 4. Salut! O publicatie cu iz de independenta ar fi, indiscutabil, o boare proaspata in peisajul media autohton. Mai ales ca cei care fac acum clasificarile sunt mai mult decat discutabili, sunt maligni de-a dreptul, si asta fara nicio discutie. Am vazut pe hotnews.ro ca sunteti deschisi si la discutabili noi. Unde pot sa imi bag si eu un cv pt noul Catavencu? In afara de fund, desigur…Experienta si numele ma recomanda: Discutabil Clinton.

 5. Succeeeeeees! Tare mă săturasem de seniorii îmburgheziţi, îmbuibaţi şi aroganţi. Sper să n-o luaţi pe urmele lor… Abia aştept să vă citesc, de mult tare n-am mai rîs în hohote cum o făceam altădată şi de mult nu mai ard de nerăbdare să deschid o ediţie pe supot de hîrtie. Mă limitam la cea online, şi pe aia fff selectiv, doar după titlurile care promiteau orice, numai subiecte de tabloidal nu. Hai, băieţii! Iar dacă şi la voi vor apărea greşeli de limbă în ediţia online, nu vă iert, vă amendez instant. Parol, monşer :))!

 6. @mada
  E corect “nu fi trist”.
  La persoana a II-a singular, imperativul negativ e alcatuit din “nu” + forma de infinitiv fara “a”. De ex.:
  a manca – nu manca!
  a bea – nu bea!
  a ramane – nu ramane!
  a citi – nu citi!
  a fi – nu fi!
  a zice – nu zice! (in limbajul colocvial, nu zi!)

  Am impresia ca esti una dintre acele persoane care scriu infinitivul cu doi “i” :D

  @catalin: MULTA BAFTA! Abia astept sa va citesc!

 7. Mada, vino la moşu pe genunchi să-ţi fredoneze la urechiuşe:

  Camarade nu fi trist!
  Legiunea merge înainte,
  prin partidul comunist!

  Auzi, Prisacariule, cu boiernaşii peniţei am înţeles, nu angajează… Da’ voi?

 8. Prise, ca sa fie clar: pe tine te-as citi si daca te-ai apuca sa scrii la Viata Satului (daca o exista) sau Hrisoavele Ortodoxiei (daca or exista, din nou). Ai fler nenica… si esti kinda hot (asta asa, ca de la hot la hot).

  acu n-o sa va suparati daca mai dam un ochi si pe la vechiul catavencu, au mai ramas cativa buni si pe acolo. Pe buscu nu-l citeam oricum :D ….fie vorba intre noi am ramas surprinsa ca in ultima vreme buscu devenise asa, purtatorul de cuvant al AC, el avea toate ediotrialele si parerile “oficiale” … booooooooorrrrrrrrriiiiiiinggggggggggggg.

  hai ca ne mai comentam pe site-ul vostru:)!

 9. Pingback: Freciu, în locul lui Hurezeanu « prisacariu

 10. Pingback: Nici oamenii care scriu la Vîntu nu se miră că mogulul a turnat « prisacariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>